Vervaet önjáró hígtrágya-kijuttatók az AXIÁL Kft. kínálatában

Vervaet önjáró hígtrágya-kijuttatók az AXIÁL Kft. kínálatában

A holland gyártmányú Vervaet önjáró hígtrágya-kijuttatók közül 2 eltérő kivitelű modellt és összesen 3 géptípust különböztetünk meg. Tudjon meg többet a típusokról!

A gyártó alap koncepciója mindben közös: kiváló alapanyagokból felépített gépek a lehető legegyszerűbb kivitelben, a könnyű karbantartás és az alacsony üzemeltetési költségek érdekében.

 

 

Hydro Trike - Hígtrágya kijuttatás 3 vagy 5 keréken

A Hydro Trike széria gépei a gyártó elsőként kifejlesztett modelljeit foglalják magukba, így ezekben már 25 év tapasztalata gyűlt össze, mire elérték mai formájukat.

A 3 kerekű Hydro Trike és az 5 kerekű Hydro Trike XL édestestvérek, hiszen tartálykapacitásukon, illetve a nyilvánvaló kerékelrendezésükön kívül mindenben megegyeznek egymással. A kisebb testvér 16, míg a nagyobb 20 ezer liter hígtrágyát képes a tartályában egy időben eltárolni, kerékelrendezésük pedig igazán egyedivé teszi őket, hiszen 3 kerék esetén az első nyomvonala pontosan a hátsó kettő nyoma közé esik, ezáltal tökéletesen megoldja a külön nyomon haladást, csökkentve ezzel a talajtaposásból adódó károkat. A Hydro Trike XL esetében mindez kiegészül 2 szélső kerékkel, melyek egy középső tengelyen foglalnak helyet, amit a gép a tartálytöltöttség függvényében hidraulikusan terhel, ezáltal még nagyobb szélességben eloszlatva a tömeget a talajon.

A meghajtásról mindkét esetben egy DAF-Paccar dízelmotor gondoskodik, mely kizárólag a hidraulikus szivattyúkat hajtja. A kerekek ezáltal hidromechanikus meghajtással üzemelnek egy saját fejlesztésű sebességváltónak köszönhetően, fokozatmentesen.

A tartály feltöltéséért és a kijuttatásért egy 9.000 liter/perces szállítási kapacitású hígtrágyaszivattyú felel.

 

 

Quad 550 - A négy kerekű hígtrágya-kijuttató

A piac igényeihez igazodva 2021-ben kifejlesztették a Quad 550 elnevezésű 4 kerekű önjáró hígtrágya-kijuttatót is, melynél a Trike-ok által összegyűjtött tudást és kifejlesztett megoldásokat széles körben alkalmazták, így felépítésében nagyon sok ismerős elem megtalálható.

Különbségként megemlíthető a 21 m3 kapacitású, poliészter hígtrágya-tartály, valamint az erőforrásként szolgáló Volvo-Penta dízelmotor, ami azonban a korábban kifejlesztett módon, hidromechanikusan hajtja az összes kereket.

A külön nyomon történő haladást a Quad is képes megvalósítani az előre beprogramozott "rákkormányzással", ilyenkor a kerekek pontosan egymás mellett haladnak, a nyomvonalakat tekintve.

 

A Vervaet fontosnak tartja az innovációs megoldásokat, ennek köszönhetően alapfelszereltségként kínálja minden modelljéhez a Vervaet Connect elnevezésű telemetria rendszerét, melynek köszönhetően valós időben távolról is monitorozható a gép állapota és aktuális beállításai. Továbbá minden modell alapból képes a mennyiség alapú kijuttatásra, ezen felül pedig opcióként elérhető a területalapú kijuttatás is, valamin NIR szenzorral való felszerelés után képessé válik az előre beállított mennyiségű hatóanyag kijuttatására is.

 

További információért keresse területi képviselő kollégáinkat!

 

Forrás, kép: Ézsiás Gábor

Elérhető

Kapcsolódó cikkek